Når dit spejlbillede lyver

Photo: Helmut Newton

Hver dag når jeg cykler ned af Nørrebrogade, så får jeg mig altid lige det, som jeg vil kalde for en rigtig god reminder. På en af de gamle Københavner-lejligheder halvvejs ned til Dronning Louises bro står der skrevet med graffiti ”One man’s trash is another man’s treasure”. Det giver mig altid et lille smil på læberne. Mest af alt fordi, jeg godt kan lide tanken om, at man altid vil være treasure for nogen derude… Det minder mig også om, at det naturligvis er meget forskelligt, hvad folk ser i mennesker – både udenpå og indeni. Nogen mennesker ser meget på det ydre, mens andre er bedre til at kigge ”indenfor”. De mest charmerende og pæne mennesker, som jeg selv kender, er oftest dem, der er sjove og ikke ligner resten af dansegulvet stilmæssigt.

Vi lever desværre i en tid, hvor det er blevet lige så normalt at få et skud i overlæben, som det er at købe to pølsehorn med ketchup hos Seven Eleven. En tid hos en plastikkirurg kan vel også efterhånden forveksles med en tandlægetid i kalenderen. I min egen omgangskreds kan det ikke længere tælles på to hænder, hvor mange, der har fået fikset småting. Ting jeg aldrig nogensinde havde skænket en tanke, at der skulle ændres på. Og når jeg holder mit: ”Du er smuk, som du er foredrag”, griner de bare. Der bliver skam stået ved det skud i overlæben eller de nye bryster, og det er måske det, der skræmmer mig lidt. På den anden side er det også utrolig positivt, at folk embracer deres egne valg.

skaermbillede-2017-07-19-kl-22-21-26 Jeg synes selv, at det er enormt charmerende, når mennesker har skævheder. Og det er nok også meget individuelt, hvordan man definerer en skævhed? Det er jo det, der gør os unikke, hvis du spørg mig.

Dit spejlbillede lyver – fordi du altid ser det, som andre aldrig har opdaget.

Hvad gør man så, hvis man føler sig som trash? Jeg har tre gode råd, som jeg selv synes kan være gode at minde mig selv om.

1. Du ser ud, som du gør 
Sådan er det bare. Ja, du har fregner på læberne, der ligner resterne fra den chokoladefondant, som du havde fortjent. Dine øjne bliver så små, at du næsten ikke kan se noget, når du griner. Din vægt er som en Toblerone – den går op og ned. Men du styrer selv, om du tager sidste bid i dag eller i morgen.

2. Det indre tæller
Har man en god personlighed, så er man et flot menneske. Jeg elsker at være sammen med folk, som jeg kan kende på måden de tænker, taler og bevæger sig på. Deres reaktioner og måde at interagere kan man betages af.

3. Noget at holde i….
Man skal gå efter at se sund ud. Og du må ikke sammenligne dig med din veninde, som har et stofskifte på størrelse med Mount Everest og altid har været høj og tynd. Kvindekroppen er forskellig. Klæd dig så du viser det frem, som du bedst kan lide. Og uden tøj – stå ved det hele.

 Kom frit frem for du er vidunderlig, som du er.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *