På date med mig selv

Jeg vil skyde hende til at være 3,5 år. Hun kigger på mig med trætte øjne gennem caféens store vindue ud til gaden. Det er fredag eftermiddag, og folk er på vej hjem. Hun har nok haft en lang dag i børnehaven. Hun drømmer nok om at få flyverdragten af og få lidt fred for alt opmærksomheden bag hendes iPad. Det er hårdt at være på hele tiden og skulle lege med alle uden at blive uvenner over en skovl i sandkassen.

6A kommer kørende ned af Vesterbrogade. Jeg vinker til hende. Hun ser lidt skræmt ud. Jeg vinker altid til børn, jeg synes det er så hyggeligt. De er jo så ligeglade og åbne. Bussen stopper og faren træder ind. Hun giver slip med den ene hånd fra hans hals og vinker tilbage med et alvorligt smil.

Jeg havde sat mit ur til kl. 5.00 i morges. Jeg var overbevist om, at jeg skulle fremlægge til en morgenforelæsning på CBS, og jeg havde simpelthen ikke forberedt mig ordentlig nok aftenen forinden. Jeg læser et fag, der hedder The Science of Mindfulness – og der er en masse biologi og teori involveret, som ikke giver tilpas nok mening til, at man bare kan freestyle derud afOg selvom at man ikke har mødepligt, så går jeg og bilder mig selv ind, at vores lektorer nok skal notere sig i, om man har fremlagt ordentligt eller ej med et godt stykke forarbejde.

Kl. 5.06 fik jeg jeg lavet et nydeligt rullefald udover sengekanten og sat over til kaffe. Jeg så solen stå op over Nodre Fasanvej, mens jeg med halv fedtede læsebriller fik kæmpet mig igennem syv PDF’filer på rekordtid og smækket en PowerPoint sammen. Jeg hoppede derefter i en lidt for kort nederdel og iførte mig en lidt for stor trøje. Håret fik ingen opmærksomhed og læberne blev i farten malet røde. Læbestift er altid godt, hvis man har travlt. Folk må da forbinde kvinder med læbestift med overskud… det går jeg i hvert fald også og bilder mig selv ind.

“Isabella, why are you so busy your on next week”, lød det fra min lektor. Tak for kaffe. Er det skjult kamera, tænkte jeg. Når… så sad jeg der lidt rundtosset og skulle i gang med vores morgenmeditation. ”Inhale, exhale and count your breathing”, lød det fra min lektor som med snor-rank ryg sad foran os. Når vi mediterer, så bruger vi en del tid på at lytte til lyde omkring os. Det kan faktisk være utrolig afslappende at lytte til lyde med lukkede øjnene. Det er en nem måde at slukke sit eget tankespind på for en stund. Og alle mennesker har tid til at indføre 10 minutters meditation om dagen. Gør man det ordentligt, kan det faktisk føles som at have fået en god time på øjet, og ens mindset føles “renset” efterfølgende.

Efter forelæsningen cyklede jeg ned mod Store Kongensgade, hvor jeg skulle hente en pakke. Jeg besøgte derefter Susanne Juul’s hatteforretning. Hun laver selv hendes hatte og har primært udenlandske kunder, kunne jeg forstå. Hendes designs er stilfulde og tidsløse. ”Den her spiller sørme”, tænkte jeg med en stor rund jagthat på hovedet i uld. Og nu hvor jeg ikke har efterårsferie, så tænkte jeg at en “overskuds-hat” da måtte være sagen.  Jeg ved, at jeg bliver glad for den. Jeg er en rigtig hattedame.

Nu drikker jeg kaffe efter en god frokost og nyder mit eget selskab. Jeg har ikke svaret på nogle mails eller taget stilling til noget revolutionerende. Jo, så skulle det da lige være, om det var en god idé med den hat eller ej.

Men ved I hvad, nogle gange skal man lytte til sine impulser, cykle en anden vej end man plejer og tage på café med sig selv. Det er vigtigt at være god og tro mod sig selv, og hallo, så skal man også huske at sætte sin hat, som man vil!

(Visited 18 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *